Kategori: Reportage

Ooo…mega!

3. juni 2022 Slået fra

Det skandinaviske Omega-team var så venlige at invitere indenfor til et kig på forårets nyheder, og der var skønne sager imellem. Min favorit? måneuret Speedmaster i guld… Omega har ligesom resten af Swatch Group valgt ikke at deltage i de store samlede events (fx Watches & Wonders og Geneva Watch Days), men heldigvis har man…

Af Kåre

Når kærligheden til ure bliver mødt med vold og røveri

2. april 2021 0

RedBar Copenhagen samlede via Facebook og GoFundMe på kort tid et stort beløb ind for at hjælpe urmager Bo Mølbak med at komme ovenpå efter et voldsomt overfald og røveri i hans butik i marts måned. Sammen med initiativtager og RedBar-formand Jasper Nielsen mødtes jeg med ham på landets første rigtige forårsdag. Her fortalte han om den barske oplevelse – og om hvordan vold og røverier er blevet en ubehagelig følgesvend i urbranchen.

Af Kåre

Med Longines Avigation på Panzermuseum East

19. august 2020 0

Jeg var så heldig at få lov at låne det nye Longines Avigation af de søde mennesker fra Longines/Swatch Group i Danmark, og når nu der er tale om et klassisk pilotur fra før verden gik af lave, hvad var så mere oplagt end at tage det med på et vaskeægte militærmuseum? Det blev lidt af et blast-to-the-past, for pludselig stod jeg midt i Den Kolde Krig!

Af Kåre

Vilde Grand Seiko-modeller hos Bonells

20. januar 2020 0

Der var både fingerfood, bobler og masser af ur-lækkerier, da Arberg Time og Bonells i lørdags satte fokus på Grand Seiko. Til eventet var der bl.a. inviteret en af de allerbedste japanske urmagere til at demonstrere, hvordan man samler at af Grand Seikos urværker.

Af Kåre

Mr. Biver og hans ursamling

9. december 2019 0

Tidligere i år valgte en af urverdenens største personligheder at drosle ned. Jeg kiggede nærmere på Jean-Claude Bivers ursamling under mit besøg i Genève og tænkte tilbage på mit møde med ham for et par år siden. Den eneste gang, jeg har mødt Jean-Claude Biver, var til et TAG Heuer event i København for et…

Af Kåre

Genève Cityguide

6. december 2019 0

Når man er i Genève, bør man kigge på ure. Uanset om man er nørd eller ej, er byen selve arnestedet for de sidste 200 års urproduktion, og der er både spændende museer, jævnlige auktioner med udstillinger samt et hav af specialiserede urbutikker.

Af Kåre

Marlon Brandos Rolex hands on

29. november 2019 1

Det er med let rystende hænder, at jeg tager imod et af verdenshistoriens mest ikoniske ure, Marlon Brandos Rolex GMT Master 1675. Han købte det selv i midten af 1970erne og bærer det i filmen Apocalypse Now. Og ja, det er bare et ur – men filmen er fantastisk, og Brando var, ja Brando. Larger than life.

Af Kåre