I’m a billionaire, baby!

I’m a billionaire, baby!

15. maj 2023 0 Af Kåre

Med Billionaire har Jacob & Co skabt et af verdens dyreste ure. 20 mio. dollars skal du lægge for at få fingrene i et stykke unika bling med 425 sjældne, gule diamanter.

Hotel de Bergues er et af de fineste luksushoteller i Geneve, så det er kun naturligt, at det er i en af salonerne på første sal og med udsigt over Genevesøen, at urmærket Jacob & Co. vælger at lancere deres nye topmodel med det sigende navn Billionaire. Om der er nogle milliardærer til stede denne aften i slutningen af marts skal jeg lade være usagt, men stemningen smager betstemt af mange penge, da jeg træder ind i lokalet. Lanceringen sker i forbindelse med urmessen Watches & Wonders i Geneve, og da jeg er blevet lidt forsinket, er Billionaire-uret ikke i sin montre, da jeg omsider får møvet mig frem til den. “Jacob is showing it to a client,” forlyder det. Der er med andre ord kunder i butikken, selvom den eneste vare på hylderne har et prisskilt på 20 mio. $ (ca. 137 mio. kr.).

3½ år undervejs

Og hvad får man så for pengene? Man får et velvoksent guldur, der er komplet besat med sjældne, gule diamanter i alle tænkelige størrelser. Det er lykkedes for familiefirmaet Jacob & Co. at finde hele 425 stk. af de meget sjældne gule diamanter, hvoraf de største af dem er på hele 2,50 ct. For at nå frem til de i alt 217 ct diamanter måtte man starte med svimlende 880 ct uslebne diamanter. De blev slebet efter Asscher-metoden, der er ganske krævende, indeholder 57 facetter og kræver meget større rådiamanter, end når man sliber brillanter.

Som kontrast til alle de gule diamanter er der i øvrigt også lige 76 grønne tsavoriter. 

“Vi har været på jagt i hele verden i tre et halvt år for at finde dette antal perfekte ædelstene,“ forklarer den administrerende direktør, Benjamin Arabov, der også er søn til grundlægger Jacob Arabov. “Vi samlede dem i vores hovedkvarter i Genève, hvor hver enkelt sten blev undersøgt grundigt, før de blev fattet af vores eget team. Vi har kombineret vores ekspertise inden for eksklusive smykker med vores kompetencer inden for finere urmageri og har opnået noget, der aldrig er blevet gjort før. Med dette ur har vi skabt et unikt smykke, der overstråler alt andet i overdådighed, eksklusivitet og diamantkvalitet.”

Om uret stråler lige så meget som på billederne, kan jeg desværre ikke konstatere, da uret ikke når frem til montren, før jeg trækker mig tilbage fra lanceringsfesten.