Redbar-event i København

Redbar-event i København

4. oktober 2019 Slået fra Af Kåre

Mandag den 30. september var der Redbar-event i København. 19 samlere, urnørder og andet godtfolk mødtes til et par hyggelige timer med masser af ure – og Francis Jacquerye fortalte om sit urprojekt Siduna.

Lad os bare være ærlige – ure er stadig primært en mandeting. Eller sådan ser det i hvert fald ud, når man mødes med andre urinteresserede, fx til et Redbar-event som det i mandags, hvor 19 mænd i alle aldre troppede op til et par inspirerende timer med urnørderi og et glas vin. Det gør det heldigvis ikke mindre hyggeligt!

Redbar startede (selvfølgelig) i USA som et uformelt mødekoncept for urinteresserede og har siden spredt sig til det meste af verden. Københavnerafdelingen kom til her i foråret, og konceptet er enkelt: Det handler i bund og grund om at mødes med andre urinteresserede og udveksle erfaringer og nørde ure, så konen, vennerne eller måske hunden slipper for at høre mere om Genève-striber, Spring Drive og Grey Market-priser.

Lækkerier fra A. Lange & Söhne

I mandags var det første gang, man havde udvidet konceptet til også at involvere et decideret oplæg, hvilket Francis Jacquerye stod for. Francis har en international baggrund og har bl.a. arbejdet for Longines i Schweiz. I dag bor han i Landskrona i Sverige, og her har han genstartet det historiske urmærke med danske rødder, Siduna.

Han fortalte lidt om overvejelserne ved sådan et projekt, og vi fik lov at kigge på nyheden, M3440, der er en pilot-inspireret kronograf, hvor Francis har valgt en dykkerkrans til – så i princippet er det lidt af en hybrid. Ståluret måler 42 mm og er vandtæt til 100 meter.

“Kvaliteten er på niveau med Longines. Jeg bruger en del af de samme leverandører til bl.a. skiverne, og værket er et klassisk ETA 7750″, forklarede Francis. Urene samles i øvrigt i Sverige (swes made?) og udbydes til 1.850 € i webshoppen.

Gamle Siduna-lommeure

Efter Francis’ oplæg gik det over i urkiggeri, og der var rigtig mange fine ure til stede, bl.a. skæve vintage-dykkere, vilde speedmasters og et par smukt patinerede Rolex’er.

Du kan følge den danske Redbar-afdeling på Instagram @redbarcopenhagen

Traditionen foreskriver, at et Redbar-arrangement afsluttes med en #sexpile