Kunstneriske skiver

Kunstneriske skiver

27. april 2018 0 Af Kåre

Hvert år fremstiller nogle af de store urmærker små, eksklusive urserier udført som de rene kunstværker. Her får du 4 mageløse ure, der både byder på urmageri og kunsthåndværk af fineste karakter.

Tropisk mesterværk

Dette tropiske sceneri fra Jaquet-Droz ur er lavet i anledning af mærkets 280 år jubilæum og er inspireret af oplysningstidens fascination af både natur og automatiske maskiner, dengang mærket blev grundlagt. Samtidig fortæller den smukke, tredimensionale skive en hel lille historie; påfuglen spreder sine fjer ud, kolibriens vinger flakser lynhurtigt (40 gange i sekundet) og ildfluerne danser. Hele syv forskellige mekanismer kan bringes i spil og danne forskellige scenarier. Uret måler 47 mm og er i 18 kt rosaguld med perlemorsskive og sort onyx. Alt er håndlavet og -malet, og det automatiske urværk er forsynet med en af urkunstens fineste komplikationer, en minute repeater. Det er et lillebitte klokkespil, der kan aktiveres ved et tryk, hvorefter klokkerne ringer tidspunktet: et bestemt signal for antal timer, et andet for hvert kvarter, og endelig et for resterende minutter.

Mere end varm luft


Vacheron Constantin Métiers d’Art Les Aérostiers Paris 1784 (ref. 7610U.000G.B243 + 7610U.000G.B210) forventes at komme til at koste lidt over 1 mio. kr.

Vacheron Constantin gør ofte en dyd ud af at fortælle historier på skiven af deres ure, og en af årets nyheder er historien om de franske Montgolfier-brødre, der i slutningen af 1700tallet opfandt varmluftsballonen. Serien byder på 5 fine, håndforarbejdede urskiver, der er bygget op af guld og emalje med en kvalitet og detaljegrad, man ellers primært ser i smykkeverden. Resultatet er en nærmest tredimensionel fornemmelse af ballonerne, der er det altdominerende og centrale element på urskiverne. Derfor har man også måttet ty til en alternativ måde at aflæse tiden på, så i stedet for de normale visere, aflæses timer, minutter, dag og dato på fire skiver, der roterer under det farvede safirglas og bliver fuldt synlige under et stykke klart glas. Indvendigt sidder mærkets eget automatiske kaliber 2460 G4/1 med 40 timers gangreserve. Der er fremstillet 5 stk. af hver af de fem modeller.

Det fineste finerarbejde


Patek Philippe Roped Alpinists (ref. 5089G-059) og Lac d’Emosson (ref. 5089G-060) limited editions (10 stk. af hver) ventes at koste ca. 680.000 kr.