Stjernestøv – urskiver af venetiansk aventurin-glas er et hit

Stjernestøv – urskiver af venetiansk aventurin-glas er et hit

4. oktober 2018 0 Af Kåre

Lille langsom stjerne

Parmigiani Fleurier Kalparisma Nova Galaxy limited edition (50 stk.) (ref. PFC125.1022500). Pris 214.000 kr. www.parmigiani.com

Parmigiani Fleurier kigger langt ud i rummet med denne model, der fejrer 10 års jubilæet for mærkets mekaniske dameure i Kalparisma-kollektionen. Skiven er udført i det eftertragtede aventurin-glas, hvor små splinter kobber smeltes sammen med glasset og giver den smukke effekt af en stjernehimmel. Uret måler 37,5 x 31,2 mm og er fremstillet i rosaguld, der omkranses af hele 46 diamanter (i alt 0,84 ct). Stjernen over klokken 6 er i øvrigt ikke blot til pynt – den roterer langsomt om sig selv og fungerer dermed som sekundviser, én hel omgang på et minut.

Dag og nat

Girard-Perregaux Cat’s Eye Night and Day (ref. 80488D53M4D1.CK4A). Pris på forespørgsel. www.girard-perregaux.com

Girard-Perregaux har også fundet glæde i aventurin-glas med denne smukke skive, hvor det er guldspåner, der får stjernerne til at titte frem på nattehimlen. Omkring skiven er et hav af brillanter i forskellige størrelser (149, i alt 0,52 ct), der både minder om flere stjerner, og fremhæver den ovale form. Ved klokken 6 er der både sekunder og en skive i hvidguld, der viser om det er dag eller nat.

Less is more

A. Lange & Söhne Saxonia Thin (ref. 205.086). Pris 163.000 kr. www.lange-soehne.com

A. Lange & Söhne er bl.a. kendt for deres enkle designs, der gemmer på avanceret mekanik, og det er da også tilfældet med dette Saxonia Thin i hvidguld og med skive i glimtende aventurin-glas. Som navnet antyder er det tyndt (blot 6,2 mm, så her er virkelig tale om et dress-ur), og med en størrelse på 39 mm, kan det sidde på stort set alle håndled, hos både mænd og kvinder. Værket er mærkets eget L093.1, der trods sin beskedne størrelse er i stand til at levere høj præcision og hele 72 timers gangreserve.

Poetisk månefase

Harry Winston Premier Precious Moon Phase Automatic 36mm (ref. PRNAMP36WW001). Pris på forespørgsel. www.harrywinston.com

Harry Winston er også med på aventurin-bølgen med dette feminine diamantur med månefase. Kassen er i 18 kt hvidguld, og der er anvendt hele 176 brillanter (i alt 2,63 ct) til at skabe det blinkende udtryk. Indvendigt i det 36 mm store ur er der blevet plads til et automatisk værk med 68 timers gangreserve.