For 157 millioner kroner blandet, tak

For 157 millioner kroner blandet, tak

3. december 2019 0 Af Kåre

Det er auktionssæson i urverdenen, og da jeg var i Genève i november, kiggede jeg nærmere på auktionshuset Phillips’ lækkerier, mens de gjorde klar til Geneva Watch Auction X og Doubled Signed.

Jeg har allerede skrevet om mit møde med Marlon Brandos ur i teltet uden for Hotel La Reserve i Geneve i november, men samme sted var der også linet op til to auktioner i selve teltet – dels Geneva Watch Auction X, dels Doubled Signed.

Til sammen solgte de to auktioner i løbet af blot to dage for 157 mio. kroner ure. Der var mange smukke ure, men man må alligevel undres over, hvor mange penge, der investeres i brugte ure for tiden. Et tydeligt tegn på, hvor pengene bl.a. befinder sig i øjeblikket, fik jeg, mens jeg kiggede i montrene i den midlertidige teltbygning. En kineser i joggingbukser, T-shirt og guldkæde skulle se på nogle af de dyreste ure. Han kunne med garanti ikke komme ind på en restaurant eller et diskotek med dress-code, men altså, hvis man har pengene i orden, kan man selvfølgelig sagtens købe ure.

Han blev gelejdet ind til prøvebordene for de eftertragtede Double Signed ure. Det er ure, der ud over mærkets logo også har påført forhandlerens logo – fx Tiffany. Gør det en stor forskel, spørger du måske. Ja, det gør en kæmpeforskel i pris, i hvert fald for samlere, der er gerne vil have noget, som andre ikke har. Og samlere er der kommet flere og flere af i Kina de senere år.