En gammel russer kom forbi

En gammel russer kom forbi

25. februar 2019 0 Af Kåre

Jeg har netop købt dette lækre Kirovskije på eBay. Kirovskije var den første store og ret succesfulde russiske urfabrikant, der lavede et hav af ure i perioden fra 1930erne og op til 1960erne, hvorefter man skiftede navn til Poljot. Uret her er nok fra 1950erne eller starten af 1960erne, det går ganske glimrende, og jeg er ret vild med den totonede skive og de små trekantede stifter, der går indover.

Det var en fyr i Tjekkiet, der havde det til salg, og et par dage efter jeg havde købt det, skrev han igennem eBay, om det var den rigtige adresse, jeg havde noteret, for så ville han komme forbi med det dagen efter. Jeg tænkte, at der måske var sneget sig nogle sprogfejl ind, da det jo ikke giver mening at tage fra Tjekkiet til Danmark for at aflevere et ur til 300 kr. Men jo, han kører lastbil, viste det sig, han var allerede på færgen. Og ganske rigtigt, næste formiddag trillede en truck op til kantstenen og Richard kom løbende (han havde travlt) med en konvolut. Inden jeg nåede at åbne den, var han kørt. Fint ur, god handel – glad urmand 🙂