Kongens ure

Kongens ure

19. maj 2024 0 Af Kåre

Da HM Kong Frederik X blev kronet, bar han et unikt Omega Seamaster. Hans ursamling tæller i det hele taget en række ure, der afspejler hans aktive livsstil. Her får du fire af dem.

I frømandskorpset: Citizen Promaster ‘Pingo’ (ref. JP2000-08E). Pris. ca. 2.500 kr.

HM Kong Frederik X er givetvis den eneste konge, der kan bryste sig af at have gennemført den nok hårdeste militære uddannelse for sit land. En oktoberdag i 1995 afsluttede den daværende 27-årige kronprins ni benhårde måneder i Frømandskorpset ved at gennemføre det sidste ritual, hvor man går fra at være elev til at blive frømand – ved at grave sig med hænderne under den flere hundrede kilo tunge egetræsbjælke ‘Maren’ og presse sig igennem hullet. Måske hjalp det ham at bære sit Citizen Promaster, som siden har fået kælenavnet ‘Pingo’ – det samme navn, kronprinsen selv fik i Frømandskorpset, fordi han angiveligt vraltede som en pingvin, da hans dykkerdragt en dag blev ekstra oppustet.

Til Royal Run: Garmin Fenix7 Sapphire Solar (ref. 3001.77). Pris 6.999 kr.

Når kongen løber Royal Run og alle mulige andre løb, er han ofte blevet spottet med et Garmin løbeur. Det kan være lidt svært at se, præcis hvilken model, der er tale om, men det ligner Garmin Fenix, der er et solidt multisportsur, som har været et populært valg hos både elitesportsfolk og motionister i mange år (generation 7 er fra 2021, men Fenix-kollektionen stammer tilbage fra 2012). Essensen i Fenix er kombinationen af GPS, pulsmåler og alle de apps, du nu har brug for til din træning og daglige aktivitet.

På balkonen den 14. januar: Omega Seamaster Professional 300M (ref. 210.32.42.20.03.002). Pris 50.600 kr.

Da HM Kong Frederik trådte ud på Christiansborg Slots balkon og modtog folkets hyldest, var han i fuld gallauniform, men havde alligevel valgt et sportsur, endda på en markant natorem, der understreger det sporty element. Uret er en helt unik version af Omega Seamaster Professional 300 42 mm, der er lavet til og kun kan købes af dem, der kan kalde sig frømænd. Derfor er uret lidt en hemmelighed, og der findes ikke officielle billeder eller listepriser, så her får du et nyere Seamaster fra samme familie.

Når der skal flexes: Rolex Submariner ‘Kermit’ (ref. 16610LV). Pris på brugtmarkedet ca. 110.000 kr. (udgået model).

Hvor mange ure, den danske konge har i sin samling, er uvist, men han er flere gange blevet set med det letgenkendelige Rolex Submariner ‘Kermit’, der blev lanceret i 2003 for at markere Submariner-kollektionens 50 års jubilæum. Den grønne krans af aluminium er nem at spotte og gav hurtigt uret dets kælenavn efter den elskede, grønne frø fra Muppet-universet.