Mød en kvindelig ursamler: Christine Hvelplund

Mød en kvindelig ursamler: Christine Hvelplund

1. december 2023 0 Af Kåre

Urverdenen kan til tider godt føles som lidt af en mandeverden, men heldigvis bliver flere og flere kvinder interesserede i kombinationen af finmekanik og finurligt design. En af dem er smykkedesigner Christine Hvelplund.

Hvornår og hvordan opstod din interesse for ure?

“Jeg mødte min mand, Paul Hvelplund, da jeg var 20 år gammel, og da han er ud af en urfamilie, startede min interesse dér. Det første ‘rigtige’ ur jeg fik, var et Baume et Mercier. Jeg går med ur hver dag – jeg ville føle mig nøgen uden et ur. Jeg har mange ure i min samling, men hver dag vælger jeg et ur ud fra, hvad jeg ellers har på. Hvis jeg har jeans på, kan jeg godt lide et dressy ur. Og så vælger jeg som regel noget, der matcher mine smykker – hvis jeg har rosaguld på, vælger jeg et ur af rosaguld. Jeg kan godt lide, at det hele passer sammen”.

Hvordan samler du?

“Jeg vælger med hjertet. Jeg går efter, hvad jeg kan lide, hvad der er pænt. I starten var det meget design, men efterhånden er jeg begyndt at sætte pris på mekanikken i værket også. Jeg kan godt lide kombinationen af noget råt og feminint, og jeg går ofte med store ure. Jeg er en høj kvinde, så jeg synes det ser flot ud med et stort ur. Derfor er mange af mine ure også herreure. I øjeblikket har jeg bl.a. Patek Philippe, Breitling, Chopard, Jaeger-LeCoultre og et par Cartier i min samling. Et af mine yndlingsure lige nu er Cartier Ronde, der er et stort herreur. Jeg holder meget af Patek Philippe og Cartier, fordi de har sådan nogle fantastiske historier bag sig – især Patek Philippe, der jo stadig er en familiedrevet virksomhed. En gang imellem sælger jeg lidt ud af mine ure, så der kan komme noget nyt ind. Men jeg har et Cartier Americaine Tank, som jeg fik i morgengave, da vi blev gift, og det beholder jeg. Det samme med mit Patek Philippe, som jeg fik, da jeg fyldte 40”.

Deler du din interesse med nogen?

“Mange af mine veninder spørger mig, hvad de skal jeg købe, og det sker også tit, at  jeg sælger et ur til dem. Nogle af dem skal rykkes lidt, for mange danske kvinder tør ikke så meget. Traditionelt er urbranchen mest for mænd, så kvinderne skal ofte inspireres til det. Det er sjældent, der kommer kvinder ind i butikken og selv vælger et ur, men hvis det sker, er det meget ofte Cartier. Det er også et af mine favoritmærker”.