Nyt dansk urmærke med motorsportsinspiration og med en personlig historie bag

Nyt dansk urmærke med motorsportsinspiration og med en personlig historie bag

17. november 2023 0 Af Kåre

Moventur Watches er et nyt dansk urmærke, der er drevet af passionen for det aktive liv. Mærkets første model hedder Drive og er kraftigt inspireret grundlægger Michael Roberts store passion, motorsport.

Hvis du er vild med kombinationen af ure og motorsport, er der kommet et nyt, dansk bud på det perfekte køreur. Det hedder Drive, og det er det nystartede mikrobrand Moventur Watches, der står bag. Der er tre limiterede stålvarianter på 44 mm at vælge imellem, og de har alle et markant og maskulint design, hvor hovedvægten er lagt på minutter og sekunder, da det typisk er det vigtigste inden for motorsport. Ved kl. 12 kan du aflæse gangreserven, mens der ved kl. 6 er blevet plads til en 24 timers indikator. Og så har uret den innovative feature, at du kan dreje hele kassen 30 grader, så det er nemmere at aflæse uret, når du har hænderne på rattet.

“Jeg har selv anvendt det til track days, og det er meget praktisk, at man kan kaste et hurtigt blik på skiven og aflæse tiden,” siger indehaver og designer, Michael Robert.

Skabt til motorsport

Tanken om at rotere urskiven på et ur til motorsport er ikke ny, men kendes bl.a. fra Vacheron Constantin American 1921, men der er skiven fikseret og kan ikke drejes frem og tilbage på samme måde som på Drive.

“Jeg har haft benzin i blodet, siden jeg var barn, hvor min store helt var Nicki Lauda. Som barn prøvede jeg kræfter med motorcross, og som voksen kørte jeg gokart gennem en årrækkke. I dag er det track days, hvor man kører på racerbaner under kontrollerede forhold, der trækker. Så det var naturligt for mig at designe et ur, der tager udgangspunkt i motorsport,” forklarer Michael Robert, der driver firmaet med sin søn, Christian Robert.

Fra ‘ham med kræft’, til ‘ham med urene’

Da Michael Robert startede Moventur Watches, var det ikke blot af lyst, men faktisk også af nød. Han plejede at færdes i toppen af den danske reklameverden, men da han i 2015 blev ramt af kræft, måtte han stille og roligt opgive sin karriere, sit reklamebureau og sin jobidentitet. Hans kræftsygdom betød, at han nu bare var ‘ham med kræft’, og hans sygdom var det eneste, folk spurgte til, når de mødte ham. Derfor havde han brug for en ny identitet, der kunne få fokus væk fra hans kræftsygdom, og da han altid havde været fascineret af mekaniske ure, faldt valget på at starte sit eget urmærke – og således blev Moventur Watches født i 2021.

“Jeg er gået fra at være ‘ham med kræft’, til ‘ham med urene’, og det passer mig bedre med den identitet,” siger Michael Robert, der allerede har flere ideer til nye ure.

Moventur Drive fås i tre limiterede varianter og koster 5.950 kr. Forhandles udelukkende på www.moventur-watches.com