Find vej i urjunglen

24. november 2023 0 Af Kåre

De fleste af de kendte urmærker er koncentreret i store, internationale koncerner. Her får du en oversigt over de vigtigste.

Citizen Group (Japan)

Ud over det japanske mærke af eget navn står Citizen også bag bl.a. engelske Arnold & Son, amerikanske Bulova samt de schweiziske mærker Frédérique Constant og Alpina. 

Festina Group (Spanien)

Festina fører dels en række sporty quartz-ure under mærkerne Candino, Festina, Lotus og Calypso, dels ejer koncernen de schweiziske mærker Jaguar og Perrelet.

Fossil Group (USA)

Fossil gør sig primært i modeure, dvs. relativt billige ure med quartz-værker. I porteføljen har man bl.a. Fossil, Diesel, DKNY, Michael Kors, Marc Jacobs og Emporio Armani. Men Fossil ejer også schweiziske Zodiac, der er kendt for sine dykkerure – og oplever lidt af en revival i disse år.

LVMH (Frankrig)

LVMH er verdens største koncern på området for luksusvarer og inkluderer bl.a. modehusene Luis Vuitton og Christian Dior – og på ursiden er man godt repræsenteret med Bulgari og de schweiziske mærker TAG Heuer, Hublot og Zenith.

Richemont Group (Schweiz)

Richemont er den førende gruppe på området for luksusure og også hovedarkitekten bag den toneangivende messe Watches & Wonders. Sortimentet tæller bl.a. A. Lange & Söhne, Baume & Mercier, Cartier, IWC Schaffhausen, Jaeger-LeCoultre, Montblanc, Officine Panerai og Vacheron Constantin.

Seiko Group (Japan)

Seiko er mest kendt for urmærket af samme navn, men man står også bag Credor, Pulsar, Lorus, Alba, Orient og ikke mindst Grand Seiko.

Swatch Group (Schweiz)

Swatch er den største urkoncern samlet set. Hovedkontoret ligger i Bienne i Schweiz, og udover Swatch finder du bl.a. mærker som Blancpain, Breguet, Certina, Glashütte Original, Hamilton, Jaquet Droz, Longines, Mido, Omega, Rado og Tissot.

Uafhængige mærker

Til trods for de mange opkøb gennem tiden er der stadig uafhængige mærker tilbage, bl.a. nogle af de helt store spillere – Patek Philippe, Audemars Piguet, Rolex/Tudor, Richard Mille, Chopard, Breitling, Oris, Nomos, F.P. Journe, Parmigiani Fleurier, HYT, MB&F, UrWerk og H. Moser & Cie.