Swatch x Blancpain – here we go again!

Swatch x Blancpain – here we go again!

7. september 2023 0 Af Kåre

Sidste forår gik urverdenen amok i Moonswatch-hype, da Omega og Swatch tog fusen på alt og alle med deres billige plastikudgave af måneuret. Dette efterår får vi så en ny, sjov bastard: Blancpain x Swatch Fifty Fathoms. Gør klar til at ligge i kø foran Swatch-butikken den 9. september!

Da Omega og Swatch i marts 2022 afslørede deres MoonSwatch i plastik til en pris omkring de 2.000 kr., var det både et marketing-scoop af dimensioner og en begivenhed der delte vandene i urverdenen. For kunne man det? Hvem var målgruppen? Tjah, den var tilsyneladende stor, for folk stimlede sammen i køer på flere hundrede meter hver morgen før Swatch-butikkerne åbnede. I en tid hvor alt kan købes online, valgte man, at urene kun kunne købes fysisk, og kort tid efter lanceringen kunne man se urene på den store handelsplatform Chrono24 til svimlende priser.

Nu har vi så balladen igen. I anledning af Blancpains legendariske dykkerur Fifty Fathoms runder 70 år lancerer de to Swatch Group familiemedlemmer Swatch og Blancpain et nyt bastard-ur, der vel hverken er fugl eller fisk, men nok alligevel skal blive populært.

I modsætning til Moonswatch har man valgt et mekanisk værk, nemlig Swatch’ automatiske Sistem 51 med 90 timers gangreserve. Samtidig er kransen i høj kvalitet og skiven noget mere gennemarbejdet end på Moonswatch, så kvaliteten virker umiddelbart højere (uden at jeg har haft det i hænderne). Prisen er så også skruet op til 390 euro.

Der kommer fem varianter, der kan købes i Swatch-butikker (også den danske) fra den 9. september – men du skal nok være hurtig.