IWC flyver Jorden rundt med The Silver Spitfire

IWC flyver Jorden rundt med The Silver Spitfire

8. august 2019 0 Af Kåre

Tidligere i år lancerede IWC en stor udvidelse af den i forvejen populære og anerkendte kollektion af Spitfire piloture, der nu kommer med inhouse værker ombord. Samtidig er der arbejdet med nye materialer som bronze og keramik.

En helt særlig model er den limiterede Timezoner, der er fremstillet direkte til projektet The Silver Spitfire – The Longest Flight, som er de to erfarne Spitfire-piloter Steve Boultbee Brooks og Matt Jones’ hjertebarn. Deres ambitiøse plan er at flyve hele Jorden rundt i en original Spitfire fra 1943, som de har brugt et års tid på at restaurere. Den 5. august lettede de fra deres base, Goodwood Aerodrome, og satte kursen nordover. Da det lille fly har ret begrænset rækkevidde, følger det så vidt muligt landområderne på vejen, og første stop var i Skotland, hvorefter det går videre over bl.a. Island, Grønland, Canada, USA, Rusland, Kina, Indien, Mellemøsten og tilbage til Europa. Du kan selv følge med på ruten her.

Tanken er dels at vise Spitfire-flyet frem til entusiaster verden over, dels at sætte fokus på vores fælles historie omkring 2. Verdenskrig.

Schweiziske WC er gået ind som samarbejdspartner i projektet og leverer derfor bl.a. de nye Timezoner-ure til piloterne, så de nemt og hurtigt kan holde øje med tiden, mens de passerer tidszonerne undervejs.

IWC Pilot’s Watch Timezoner Spitfire Edition “The
Longest Flight” (ref. IW395501) (250 stk.). Modellen er med piloterne på jordomrejsen.

Hele IWC’s Spitfire-kollektion tæller også andre spændende modeller, bl.a. disse nye kronografer i en ny form for keramik.

Endnu en nyhed, IWC Spitfire UTC i bronze.