Nyt, norsk ur til den rejsende gentleman

Nyt, norsk ur til den rejsende gentleman

23. maj 2023 0 Af Kåre

Det uafhængige norske mærke DeSanders har netop lanceret modellen Voyage GMT, der er designet som en hyldest til både moderne og klassiske opdagelsesrejsende.

Det er ikke så tit, at jeg støder ind i norske urmærker, men der findes dog nogle stykker, og et af dem er netop på trapperne med en fin model. Der er tale om mærket DeSanders, der blev grundlagt i 2015 af Torgei Sanders, og nyheden er modellen Voyage GMT.
Ifølge DeSanders er tanken med Voyage GMT at indfange essensen af de store, klassiske opdagelsesrejser – du ved, dem der blev foretaget ombord på et sejlskib langs tropiske kyster, eller via orientekspressen og videre mod Mellemøstens og Asiens vidundere.

“Vi ønskede at skabe et ur, der legemliggør udforskningens ånd og elegancen fra en svunden tid,” siger Torgeir Sanders i pressemeddelelsen og fortsætter: “Voyage GMT indkapsler følelsen af vidunder og eventyr. Vi er glade for at introducere denne model og dele vores passion for urmageri.”

Det mest iøjnefaldende ved Voyage GMT er dels den tredimensionelle skive med et udsnit af jordkloden, dels de karakteristiske visere, som er inspireret af de sekstanter, man brugte til at navigere med i sejlskibenes tidsalder.

GMT-funktionen hører i sagens natur til på et rejseur som dette, for på den måde kan du indstille en ekstra tidszone, så den matcher din hjemby – med den ekstra viser – mens du løbende justerer selve timeviseren til din forhåndenværende tidszone.

Urværket er det automatiske NH34A fra Seiko, hvilket borger for pålidelighed og nem mulighed for service.

DeSanders Voyage GMT måler 40 mm og kommer i to versioner (stål/blå og rosaguld PVD/brun) og med tre tilhørende remme. Hvis du forudbestiller i ugen d. 9.-16. juni får du dem ikke blot til en særlig lanceringspris på 499 USD (+ moms og afgifter) – du får også en særlig Premium Voyage GMT, hvor der er ekstra features som glasbagkasse og udsmykning på selve værket.

Efter den første uge bliver prisen 699 USD (+ moms og afgifter). Uanset hvornår du bestiller, lover DeSanders fri fragt.

Det er absolut rimelige priser, og særligt til de 499 USD (ca. 3.500 kr. + moms og afgift, så det bliver nok i alt omkring 4.500 kr.) ser det ud til, at man får meget for pengene.

Hvis du er blevet fristet, kan du læse mere og bestille direkte her.