Danskdesignet watchmat til dit yndlingsur

Danskdesignet watchmat til dit yndlingsur

27. januar 2023 0 Af Kåre

Hvor lægger du dit ur, når du kommer hjem fra arbejde, skal en tur i haven – eller mens du sover? En watchmat fra den danske start up-virksomhed Morelund kan være løsningen. 

Er man først faldet ned i urverdenens kaninhul, opstår der hurtigt luksusproblemer som: Hvor skal jeg opbevare de ure, jeg ikke går med? Eller hvor lægger jeg mit ur, mens jeg sover? Den slags tanker gik 38-årige Brian Moeslund Hegelund med for et par år siden, da han i tiden op til sit bryllup havde investeret i drømmeuret, et Omega Planet Ocean. Han fandt dog hurtigt ud af, at han savnede et sted at placere det, bl.a. når han fx skulle spille golf. “Og så ville jeg også gerne have uret liggende på sengebordet om natten, men jeg havde ikke lyst til bare at lægge det direkte på det hårde bord. Derfor fandt et stykke skumgummi og klippede en skive ud og lagde uret dér”, forklarer Brian.

To års udvikling

Det virkede, men var ikke den mest stilfulde løsning, konstaterede Brian, så han begyndte at tænke i alternativer. “Jeg kiggede bl.a. på smykkebakker, men jeg kom også hurtigt frem til, at det måtte kunne gøres bedre. Så en uge efter den første tanke tog jeg op til Middelfart Erhvervscenter og spurgte, om de kunne hjælpe med at udvikle et produkt”.

Langsomt fik han kontakt til bl.a. en lokal snedker og en fabrik i Fredericia, der kunne producere i aluminium. Visionen var en rund base af træ eller aluminium med et lag af skum og så læder på toppen. Og bunden skulle være skridsikker. “Jeg arbejder på et hjem for alkoholmisbrugere og havde ingen erfaring med produktudvikling, så det var en både fantastisk og frustrerende oplevelse, og efter lidt over to år med prototyper og prøver nåede jeg frem til et produkt, jeg var glad for”. 

Watchmats by Morelund

Resultatet blev en watchmat, altså en slags urmåtte, eller “verdens mindste piedestal”, som Brian kalder den med et smil. Piedestalen har fået navnet Morelund, og her placerer Brian nu selv sine ure, så han kan nyde synet i stuen og på natbordet. “Det fremhæver på en diskret måde uret og kan fungere som en slags samtalestarter, og det kan jeg godt lide”. 

Se mere på www.morelund.com