May the 4th be with you! Ure til en fjern, fjern galakse

May the 4th be with you! Ure til en fjern, fjern galakse

4. maj 2023 0 Af Kåre

En række urmærker har gjort det til en tradition at fejre Star Wars-dagen 4. maj med ure skabt i samarbejde med verdens mest berømte science fiction-univers. Her får du en stribe ure til livet i en galakse langt, langt væk.

Fossil har netop lanceret et helt arsenal af Star Wars-ure for at markere 40-året for premieren på Star Wars: The Return of the Jedi. Du finder bl.a. disse to ovenstående, Luke Skywalker (tv) og R2-D2 (th), der er en del af en kollektion af seks ure, der er fremstillet i et begrænset oplag. Luke Skywalker-modellen koster 269 £ (har desværre ikke fået den danske pris) og viser kampen mellem den lyse og den mørke side af kraften, mens sekundviseren har fået farve efter hovedpersonens grønne lyssværd.

R2-D2 koster 379 £. Du aflæser timetallet i det lille vindue i midten, mens den store viser tæller minutterne. Derudover er der en dag/nat-indikator. Urene i denne kollektion har automatiske urværker med ombord.

Der er flere modeller at vælge imellem fra Fossil, bl.a. denne håndfuld quartz-ure i ren tegneserieæstetik, hvor prisen er nede på 159 £.

C-3PO og Darth Vader

Citizen fører en hel kollektion af Star Wars-ure, der alle brillerer ved deres rendyrkede 80er-retro design. Her er det de to modeller, der er dedikeret henholdsvis C-3PO og Darth Vader. Trods de forskellige udtryk er det samme grundmodel, der byder på både analog- og digital-display samt har indbygget funktioner som alarm, dato, ekstra tidszone og termometer. Hele herligheden måler blot 33 mm i bredden og kommer med integreret lænke, der får det til at syne større. Perfekt til både mænd, kvinder og androider.

Stormtrooper

Oris’ Aquis-serie af dykkerure er meget populære her i Danmark, og hvis du nu gerne vil forene toolwatch’ets 300 meters vandtæthed med et hint af Star Wars-nørderi, så er denne sag nok lige dig. Den blev lanceret i 2019 som et sæt sammen med en sort Darth Vader-model med GMT-funktion. Den sorte model er ret markant i udtrykket, mens denne hvide Stormtrooper-version er lidt mere afdæmpet, næsten diskret, så den ikke ligefrem skriger Star Wars, hver gang du tager den på. Det 43,5 mm store stålur er forsynet med et klassisk Selitta-værk, så skulle det få brug for lidt Jedi-magi, er det nemt at servicere hos enhver urmager. Modellen er udsolgt fra Oris, men kan købes brugt for ca. 15.000 kr.

Boba Fett

Det lille, uafhængige Cross Studio sendte sin første model på markedet midt under corona-pandemien i 2020 og har siden fulgt op med et par modeller mere – alle inspireret af enten Star Wars eller Batman-universet. Den nyeste lancering er denne supereksklusive sag i PVD-coatet titanium, der er en hyldest til karakteren Boba Fett. Men det er altså ikke noget ‘tegneserie’-ur, de skruer sammen på atelieret i Gland i Schweiz, det er haute horlogerie med en tourbillon i midten, hvorpå Boba Fetts rumskib er landet lige så fint. Rumskibet er udsmykket i hånden, så hver af de ti fremstillede modeller er unikke. Timeviseren er inspireret af hans jetpak, mens minutviseren af de raketter, han skyder afsted. Uret leveres desuden med en holder, der forestiller rumskibet.