Brexit!

Brexit!

13. januar 2021 Slået fra Af Kåre

Det er på mange måder ærgerligt, at Storbritannien har forladt EU – især når der nu er så mange spændende britiske urmærker at besøge. Her får du tre engelske ure med stil.

Dristigt dykkerur fra Christopher Ward

Mærket Christopher Ward blev grundlagt i 2005 af trioen Chris Ward, Peter Ellis og Mike France, der enedes om, at førstnævntes navn lød mest britisk, hvorfor det fik lov at blive brandnavnet. Ambitionen for de tre forretningsmænd og passionerede urfolk var at lave ‘the cheapest most expensive watches’, for de var ikke tilfredse med, hvordan schweiziske brand (ingen nævnt, ingen glemt), ofte har en meget høj avance på deres ure. Christopher Wards forretningsmodel skulle i stedet være transparent og basere sig på internethandel, sådan at forbrugerne kunne få mest muligt ur for prisen. Og dét må man sige, at man gør, fx i dette dykkerur, der blev lanceret sidste år. Stålkassen måler 40 mm, og skiven er som noget ret unikt fremstillet af safirglas, der har fået et lag blåt polycarbonat for at give en smuk effekt. Uret er vandtæt til 600 meter og rummer et modificeret, schweizisk Selitta-værk med 38 timers gangreserve.

Klassisk kronograf fra Farer

Farer er et relativt ungt brand, hvis historie blot går tilbage til 2015. Til trods for den korte tid på markedet er der allerede dukket en stribe virkelig fine modeller op fra brandet, der generelt gør sig i sporty og rejsevenlige ure. Ofte navngives modellerne efter britiske opdagelsesrejsende eller steder, hvor nogle af imperiets gentlemen har sat deres spor, og i forhold til den viste model Cresta kommer navnet fra en bobslædebane i St. Moritz i Schweiz, som blev anlagt af britiske officerer i 1885. Uret er en klassisk kronograf med et elegant farveskema. Kassen er af stål og måler 41 mm i diameter, og da der er tale om et manuelt optrukket mekanisk ur, er har man kunnet holde højden nede på 12,9 mm. Mekanikken er et modificeret schweizisk Selitta-værk med 58 timers gangreserve.

Hårdfør rejsepartner fra Bremont

Brandet Bremont har specialiseret sig i high end ure inspireret af den britiske militærhistorie (i bredeste forstand), og for at illustrere hvor hårdføre og pålidelige deres ure er, har de allieret sig med nogle rimelig hardcore ekstremsportsudøvere som ambassadører. Det gælder bl.a. ghurkaen og bjergbestigeren Nirmal ‘Nims’ Purja, der sidste år satte en vild verdensrekord, hvor det lykkedes ham at bestige samtlige 14 af verdens højeste tinder over 8.000 meter i løbet af blot 7 måneder – hvormed han skar mere end 7 år af den tidligere rekord. Som en hyldest til denne bedrift har Bremont nu lanceret dette smukke ur, der er udformet i stål med en bronzekrans. Urværket er Bremonts eget inhouse værk Supermarine S500 med GMT-funktion, så du kan holde øje med to tidszoner på én gang. Bremont blev grundlagt i 2002 af brødrene Nick og Giles English (ja, det hedder de simpelthen), og brandet har været stærkt medvirkende til revitaliseringen af den britiske urindustri. I dag ligger deres produktion i Henley-on-Thames.