Avancerede sangfugle fra Reuge

Avancerede sangfugle fra Reuge

6. september 2020 0 Af Kåre

5. del af reportagen fra Geneva Watch Days.

Jeg mødte også en enkelt producent, der slet ikke laver ure, nemlig Reuge, der har specialiseret sig i spilledåse og andre automatiske mekanismer. De er stort set den eneste producent af sin slags tilbage. Man har gennem tiden også lavet mange lommeure med automatiske finurligheder, men de senere år har man fokuseret på at forynge udtrykket i håbet om at nå nye og yngre målgrupper. Samtidig har man skåret ned på de ‘billige’ linjer, så nu ligger priserne fra 2.000 CHF og op til 150.000 CHF. Og hvad får man så for de penge? Eksempelvis en lille sangfugl i titanium med guldnæb og safirøjne, der lystigt fløjter sin melodi med en meget naturtro og varieret lyd. Den koster 9.900 CHF. Mange penge for en lille, mekanisk dims. Men det er jo ikke mere end et Rolex-ur.

Jeg fik også forevist deres state of the art-model, Milarius, der er en miniatureudgave af et hestevæddeløb ved Cirkus Maximus. Med en indbygget tilfældighedsgenerator, så du kan sætte dine penge på en af de fem heste og så sætte den i gang. Vel i mål hæves sejrskransen, og der afspilles en melodi. Og så har du vundet en faktura på 119.000 CHF. Jeg valgte den grønne – og hvis du ser videoen, kan du se mig fejre sejrens sødme!

I den lidt mindre afdeling viste Reuge deres lille Sangfugl, der fuldt optrukket kan optræde 7 gange. Fuglen er bygget op af 28 dele, helheden af 258, så det er fint sammenligneligt med et avanceret urværk. Og de laver faktisk også lommeure, hvis man er til det.

Markedet for Reuge ligger efter deres eget udsagn primært i Schweiz og i Japan, mens man arbejder på at komme igennem til Rusland, Mellemøsten, Kina og USA.

Songbird