Casio Royale

Casio Royale

12. februar 2020 0 Af Kåre

Urnørderi behøver ikke være en dyr affære – se nu bare mit nyindkøbte Casio Royale. Det ligner alt det gode fra 1980erne og er en daglig fryd at bære. Og så koster det under 300 kr.

Hvor meget ur kan man få for 275 kr.? En hel del, skulle jeg synes, når jeg kigger ned på håndleddet og beundrer mit nyindkøbte Casio. Okay, der er selvfølgelig sparet lidt hist og pist, glasset er fx akryl og kassen er resin. Men for en gangs skyld er det næsten decideret charmerende, at det, der ligner en stålkasse faktisk er den letteste plastik.

Designet er virkelig fedt og leder tankerne tilbage på de gode, gamle dage i starten af 1980erne, hvor jeg var dreng. Modellen er efterhånden en håndfuld år gammel og hedder officielt blot AE-1200 WH, men har fået kælenavnet Casio Royale som et ordspil over James Bond-titlen Casino Royale. Ikke at uret har meget med dén film at gøre, men til gengæld optræder Roger Moore i filmen Octopussy fra 1983 med et ur, der minder om denne Casio. I filmen er der både indbygget radiosender og tv-skærm, men det klarer vi os nok uden …

Selve uret leverer tiden både analogt og digitalt, og derudover får du aktuel tidszone samt dag og dato. Og så er der jo stopur og alarmer og stads, hvis du begynder at trykke på knapperne, men det tror jeg ærligt talt de færreste gør (jeg gør i hvert fald ikke – jo, måske alarmen kunne jeg finde på at bruge!). Endelig er der også lys i displayet, og det er jo altid fikst, når man er i biografen.

Jeg skiftede den medfølgende lænke ud, for den var godt nok lidt tynd i det. Og jeg synes faktisk den her læderrem klæder det perfekt. Og en nato ville heller ikke være af vejen. Og hvis du godt kan lide at modificere dine ure, er der et rigt miljø på det store internet omkring, hvordan man selv kan skifte farver i displayet og fjerne nogle af de ustyrligt mange tekster på skiven og kassen. Jeg beholder det nu ‘as is’ og glæder mig over et ur, der både er cool, retro og lidt legetøjsagtigt på én gang.