Ren retro

Ren retro

5. juni 2019 0 Af Kåre

Bulova har fundet tidsmaskinen frem og er taget et smut tilbage til starten af 1980erne. Gucci følger trop og ender i midten af 1970erne. Det er ikke helt tosset!

Da de elektroniske ure begyndte at vinde frem omkring 1980, var Bulova nogle af de første til at skabe et rent LED-ur, nemlig Computron. Det lignede noget fra tv-serien Knight Rider, der kørte over billedrørs-tv-skærmen, hvis du var så heldig at kunne se tyske kanaler eller måske — gisp! — kanal2, landets første reklamebetalte tv-station. Anyway, i den serie kørte David Hasselhoff rundt og bekæmpede kriminalitet i en bil, der lod til at have en højere IQ end ham selv, og hvis Kitt, som bilen hed, havde haft et ur, så havde det været en Computron.

I år har Bulova så valgt at relancere modellen i en opdateret version, og der er dømt ren retroglæde i de tre varianter i stål, sort og PVD-guld. I tråd med den oprindelige model er displayet vinklet, så du nemmere kan aflæse tiden, mens du cruiser rundt i din Mazda RX-7.

Bulova Computron i den nye version i PVD-guld

Gucci har fundet skatebrættet frem

Gucci har også drømt sig tilbage i tiden, og her er man endt sådan ca. midt i 1970erne. Periodens amerikanske skateboardkultur har nemlig dannet inspiration for dette års kollektion, den unisexede Grip. 1970erne var rige på jump hour-ure og andre fiksfakserier, og det har Gucci nu genopdaget. På Grip aflæses timerne øverst, minutterne lige under, og datoen nederst. Der er fire forskellige varianter i stål og PVD-guld, men i kraft af et utal af remme og lænker, er der stor mulighed for at skabe et personligt udtryk. Grip måler 35 mm og drives af et schweizisk quartz-værk.