Seiko Street Fighter!

Seiko Street Fighter!

28. september 2020 Slået fra Af Kåre

Hvis du er barn af 1980erne eller 1990erne, kender du sikkert Street Fighter arkadespillet fra Nintendo. Ophavsmændene til det legendariske spil er lige så japanske som Seiko, så ville det give mening at slå de to koncepter sammen? Det tror jeg da vist nok – Select Watch and fight!

I dag har Seiko sendt 3 nye varianter af den populære Seiko 5 Sport kollektion på gaden, og det er ikke blot med et par nye farver på skiven, nej, der er tale om et vaskeægte samarbejde med Nintendos legendariske Street Fighter konsolspil.

Det originale Street Fighter blev lanceret i arkadespillenes dage første gang i 1987. Dengang var det faktisk det første spil, hvor man kæmpede mod hinanden (Player vs Player), i stedet for blot mod maskinen. Siden har spillet gået sin sejrsgang verden over og dannet skole for stort set alle andre spil i genren.

Den nyeste version hedder Street Fighter V, og det er denne version, som har inspireret Seiko til de tre nye modeller i Seiko 5 Sport kollektionen – eller faktisk er der lanceret 6 modeller, men det er kun de 3, der er kommet til Danmark. Seiko 5 har rødder går helt tilbage til 1968, men kollektionen blev relanceret sidste år med stor succes, og det har alle dage været et godt ‘entry level’ mekanisk ur, der kan anvendes til det meste. Det måler 42,5 mm, er vandtæt til 100 meter og kommer med glasbagkasse, så du kan se ind til urværket.

Hver af de tre nye modeller er limiteret til 9.999 stk. på verdensplan og koster 3.795 kr. Så er det bare at vælge din Player:

GUILES – Indestructable Fortress

Figuren Guiles er major i det amerikanske luftvåben, så Seiko har til hans ur valgt en camouflagemønstret skive og sat våbenskjoldet ved kl. 6. Ved kl. 9 finder du et ‘dogtag’ fra hans bedste ven Charlie Nash. Det har han med sig for at muntre ham op og forblive skarp under kampe. På bagsiden er der trykt kommandoen for Guiles specielle træk, ‘Sonic Boom’. Men det kan du naturligvis udenad!

CHUN-LI – Blue Jade

Den feminine version i blå og guld er en hyldest til figuren Chun-Li og hendes kjole. Designet fra kjolekraven ses ved kl. 12, mens hendes pigarmbånd er inspirationen bag indeksmarkeringerne kl. 6 og 9. Det smukke dragemønster på hendes bælte er desuden trykt på bagsiden af urremmen, og hendes specielle kommandotræk ‘Spinning Bird Kick’ finder du på bagkassen.

RYU – Unshakable Fist

Den tredje model er tilegnet fans af figuren Ryu, hvis klassiske ‘do-gi’ judo-uniform har givet den hvide farve, mens den på forhånd ridsede krans er et vidnesbyrd om hans hårde træning for at blive en ægte fighter. Ved kl. 9 er der en forenklet version af det ikoniske ‘Furinkazan’ kanji-tegn fra hans handsker, der betyder intet mindre end ‘hurtig som vinden, blid som skoven, hård som ild og urokkelig som bjerget’. Disse fire tegn er også trykt på bagsiden af remmen, mens kommandoen for hans specielle træk, ‘Hadoken’ er diskret trykt på bagkassen.