Grønt er godt

Grønt er godt

18. februar 2020 0 Af Kåre

I mange år var urskiver primært sorte, hvide eller mørkeblå. Men de senere år der kommet mange fine, grønne nuancer frem. Jeg har fundet et par helt nye og en håndfuld fra sidste år.

Longines HydroConquest-serie er et meget populært dykkerur i Danmark, og efter de senere års blå, sorte og grå modeller kommer der nu en fin armygrøn tilføjelse. Som de øvrige modeller fås den i både 41 og 43 mm og enten med stållænke eller gummirem. Der er keramisk krans, vandtæthed ned til 300 meter og et modificeret ETA-værk indvendigt. Pris 10.200 kr.

Samtidig sender Longines en særlig Boutique edition på gaden, men den bliver desværre udelukkende solgt i egne butikker – de nærmeste ligger i London og Paris. Modellen adskiller sig dels i kraft af den smukke skive, der er af børstet keramik, dels i kraft af et bedre værk med bl.a. silikone-spiralfjeder. Pris 2.050 €.

Certina fejrede her i efteråret, at deres DS model havde 60 års jubilæum. DS står for double security, og den første model fra 1959 satte nye standarder for sportsure. Jubilæumsmodellen fremstår som en klassisk hybrid af sporty elegance, elegant og robust på én gang – og med en skøn, retrogrøn skive. Ligesom Longines er Certina som bekendt en del af Swatch Group, hvorfor der er et ETA-værk ombord. Det hedder Powermatic og giver hele 80 timers gangreserve. Pris 6.950 kr.

Rado er at lidt overset mærke herhjemme, men de har faktisk en del at byde på, især efter at de er gået på opdagelse i deres egne arkiver og har relanceret et par klassikere fra de gode dage i 1950erne og 1960erne. I år kører Rado en kampagne, der hedder Feel It!, og jeg føler faktisk, at de med disse grønne sunburstskiver rammer ret fint. Også Rado er med i Swatch Group, så man aner jo efterhånden et tema her, selvom de enkelte mærker siges at køre selvstændigt. Men ETA–værker har Rado også. Priser fra 15.500 kr.

Sidste år testede jeg adskillige grønne ure på Baselworld og SIHH, bl.a. fra IWC og Montblanc – og ikke mindst denne sidste lækkeri fra Richard Milles Bon Bon-kollektion, hvor alle modellerne var inspireret af forskellige stykker slik. Den sursøde sag koster knap 1 mio. danske kroner, hvis du skulle være lækkersulten…

Lad mig endelig se, hvis du også har grønne ure, du vil vise frem!