Urenes Oscar-uddeling

Urenes Oscar-uddeling

6. november 2019 0 Af Kåre

Hvem løber mon med årets største ur-priser, når Grand Prix d’Horlogerie de Genève (GPHG) uddeler deres gyldne hænder i morgen aften i Genéve? Der er 84 meget forskellige ure i spil, og tilsammen illustrerer de meget godt, hvor mange tilgange, der er til urmageriet i dag.

Stort set alle større mærker, og en stribe mindre, er nomineret til en af de 19 priser. Jeg håber personligt på, at nogle af de ikke-schweiziske mærker anerkendes for deres kunnen – fx Grand Seiko. Og så er det spændende at se, om nytænkning eller retrotendenser kommer til at dominere billedet.

Jeg har været så heldig at få en billet til showet i Theàtre du Lemán og tager en formiddagsflyver til Genéve og ser det live. Men du kan selv følge med direkte via livestream på GPHG’s hjemmeside

Herunder en stribe af de nominerede ure.

GPHG statuetterne. Foto: nicolas.lieber@nicolaslieber.ch