Bucherer lancerer ny Blue Edition i samarbejde med Tissot

Bucherer lancerer ny Blue Edition i samarbejde med Tissot

15. marts 2019 0 Af Kåre

Jeg var så heldig at være på besøg i Bucherers hovedkvarter i Luzern, da den helt nye Tissot Blue Edition blev præsenteret førte gang. Det blev også til en tur rundt i deres legendariske butik ved søen i hjertet af byen.

Bucherers Blue Editions er på blot et par år blevet en kæmpesucces. Konceptet er enkelt: Bucherer, som er er verdens største forhandler af ure med en lang række butikker over det meste af verden, har siden grundlæggelsen i 1888 haft et tæt samarbejde med de schweiziske urmærker. Det hylder man i serien Blue Editions, hvor den blå farve henviser til Bucherers egen farve – som er inspireret af Luzernsøens farve.

Der er kommet i alt 35 Blue Editions i samarbejde med alt fra Vacheron Constantin og Jaeger-LeCoultre, til Longines og Tudor. Og nu støder altså Tissot til selskabet, og det er måske især interessant, fordi der her er tale om et ur i en særdeles tilgængelig prisklasse. Den nye Tissot Chemin des Tourelles Automatic Chronograph Blue Edition som den mundrette titel lyder, kommer til at koste 7.650 kr. Det må siges at være skarp pris for et automatisk kronografur. Og så er den endda limiteret til blot 888 stk., hvoraf en god portion efter sigende skulle lande i Bucherers butik i København.

Uret måler 44 mm og er dermed lidt til den store side. Til gengæld får du et solidt ETA-værk med 45 timers gangreserve. Og med den elegante skive og det afdæmpede design (som kendes fra de tidligere modeller i samme Tissot-kollektion), lægger det sig i den klassiske kategori af sporty elegance, hvor uret kan gå til både hverdag og de lidt mere festlige anledninger.

Der er smukt i Luzern, selv når det er overskyet.