Ungt schweizisk mærke med ambitioner

Ungt schweizisk mærke med ambitioner

31. juli 2020 0 Af Kåre

Det schweiziske urmærke Norqain kan ikke prale af samme lange historie, som mange af deres kolleger i hjemlandet. Men ligesom mange andre steder i verden er der vokset et marked op for mikromærker i Schweiz, og med Norqain er det tydeligt, at der er tale om mere end blot det typiske Kickstarter-projekt – der er investeret både resurser og erfaring i det uafhængige og familiejede mærke, der har base i Nidau i hjertet af den schweiziske urindustri.

Norqain fører foreløbig tre serier, Adventure, Freedom og den her viste Independence. Alle ure er udstyret med mekaniske automatiske værker. Den smukke grønne sag her er en særudgave af Independence. Der er fremstillet blot 200 eksemplarer til verdensmarkedet, men et par af dem kommer faktisk til Danmark. Det særlige ved denne Independence 20-model er ikke blot den usædvanligt fine skive, det er faktisk, at man har fået udviklet et helt nyt værk i samarbejde med værkproducenten Kenissi – dem der også laver værker til Tudor. Resultatet er kaliber NN20/ 1, der kan prale af 70 timers gangreserve og COSC-certificeret præcision.

Norqain blev grundlagt i 2018, og det er mildt sagt usædvanligt, at et uafhængigt urmærke i løbet af blot to år vælger at udvikle et skræddersyet urværk. Stort set alle mikromærker satser på ETA, Selitta eller Miyota, der er sikre valg og kan holde omkostningerne nede. Men Norqain har ambitioner om at drive det til mere end de fleste mikromærker.

”Det var vigtigt for os, at det første produkt, der indeholdt en ​​Norqain produktionskaliber, ville være en Independence-model, fordi udviklingen af egne kalibre repræsenterer et stort skridt i forhold til at understrege mærkets egen uafhængighed”, forklarer Norqains direktør, Ben Küffer. Han har i øvrigt arbejdet i mange år for Breitling, og hans far, Max Küffer, har en lang historie bag sig i den schweiziske urbranche.

Independence 20 er udført i rustfrit stål i en elegant blanding af satinerede, polerede og sandblæste overflader. Som på alle Norqain-ure, er den polerede Norqain-plade på venstre side af urkassen klar til, at du selv kan tilføje dit personlige motto, en mindeværdig dato, dit navn eller noget helt fjerde.

Fem års garanti

Uret leveres med fire års international garanti, og hvis du desuden tilmelder dit ur mærkets NORQAINER Club inden for en måned efter købsdatoen, får du yderligere et års garanti – altså i alt fem år.

Independence 20 står til 23.600 kr. med lænke og lidt mindre med læderrem, og dermed hæver prisniveauet sig også over andre mikrobrands og placerer sig i midtersegmentet for luksusure, hvor vi ellers finder modeller fra bl.a. Longines, Breitling, Tudor, Frederique Constant og Oris.

Foreløbig forhandles Norqain hos Skovgaard i Odense og hos Poul Halse i Horsens.

Se mere på Norqain.com