Nyt dansk urmærke med california vibe

Nyt dansk urmærke med california vibe

7. april 2020 0 Af Kåre

Mød den passionerede ursamler Tyler Coast, der netop er ved at søsætte sit allerførste ur i eget navn. De første tre modeller fra Coast Watches ser megacool ud og giver god value for money. Find dem på Kickstarter frem til den 13. april.

Jeg mødtes med Tyler Coast i slutningen af februar. Det er knap halvanden måned siden, men det føles, som om det var et andet århundrede. Vi sad på Baresso i København sammen med en masse andre og fik god kaffe og en croissant, mens han viste en af prototyperne af hans nye urserie, der i disse dage ligger på Kickstarter og forsøger at blive finansieret, så han kan sætte den første ladning i produktion. Men alt det det var jo før Corona-krisen.

California dreaming

Med al den usikkerhed, det har medført, er der måske nok dem, der er tilbageholdende med at købe nye ure, men hvis du nu alligevel går og leder efter noget nyt til håndleddet, så kan jeg da kun anbefale at kigge på urene fra Coast Watches.

Der er tre modeller i debutkollektionen, der har fået navnet Pacific Explorer – de har hhv. en grøn skive, en sort og så min personlige favorit: en sunburst brun-sort skive der har tilpas meget struktur til at give et smukt spil i lyset. Stilen er tilbagelænet, og man fornemmer de amerikanske aner hos Tyler (eller Ty, som han blot kalder sig), for der er en form for casual California-vibe over dem. Det er i princippet et regulært time-only ur, men alligevel er det et alsidigt ur. Det er vandtæt til 200 meter, så du kan bade med det, og det er forsynet med en 12 timers krans, som du kan udnytte som en simpel ekstra tidszone. 

Jeg har altid dykket meget og cliffdivet, så jeg er en af dem, der rent faktisk bruger ure til at dykke med. På mit ur har jeg valgt 200 m vandtæthed, fordi det er nok til at snorkle med, men man slipper for den tykke kasse og heliumventil. Jeg kan godt lide det lidt underspillede design, men jeg er ikke så meget til den rene skandinaviske minimalisme. Jeg er nok bare mere til Espresso House end d’Angleterre. Jeg har forsøgt at ramme lidt samme æstetik som en Submariner og lave et ur, som du kan bruge til det hele. Hvis du nu skal på ferie og ikke gider tage en stribe ure med, så kan det her gå til det meste. Du kan svømme med det, du kan holde øje med tiden i Danmark, hvis du er langt væk, og det er stadig relativt lille og elegant, så det kan bruges til formelt brug.

Velbygget ur

Mens kassen er af stål, har Ty valgt bronze til kransen, hvilket giver en varme, som virkelig klæder uret.

Jeg har været vild med bronze og havde det her på tegnebrættet allerede inden Oris kom med deres twotone (Oris Divers Sixty-Five “Bico”, red.). På et tidspunkt var halvdelen af mine ure faktisk i bronze. Generelt er jeg mest til adventure og tool-watches, så det gav sig selv, at det skulle være stilen. Og jeg har valgt 40 mm, for jeg er ikke til store ure. Det har været vigtigt for mig at bruge gode komponenter og få et godt urværk med ombord, for jeg vil gerne lave ure til dem, der går op i ure. Værket er fra ETA, og ellers er alt lavet fra bunden af, selv fonten og viserne. Det gør det dyrere, men for mig handler det om at lave noget, der skiller sig ud og er nyt. Det gælder også sandwichskiven, der er lidt dyrere end andre valg, men til gengæld ved jeg, at den også fungerer perfekt om 50 år. 

Kickstarter-prisen for de hurtige ligger på 5.200 kr. alt inklusiv, og her får du bl.a. en læderrem, en lænke og en læder-roll med. Og så er hvert eneste ur nummereret. Det er ret meget for pengene.

Fra barsel til eget urmærke

Hele projektet startede for to år siden, da Ty og kæresten var taget 4 måneder til Spanien for at holde barsel med to nyfødte tvillinger. 

Her havde jeg tid til at tænke over, hvad der betyder noget her i livet. Jeg har tidligere arbejdet med investering, men min hobby har altid været ure. Jeg har samlet nærmest alle former for ure, så jeg ved, hvad jeg kan lide, og hvad jeg synes, der mangler på markedet. Jeg interesserer mig især for mikromærker, dem er jeg ganske enkelt fascineret af. Gennem mit netværk i branchen har jeg ind imellem hjulpet med design og farvesætning af modeller hos nogle af de amerikanske mikromærker – bl.a. Tsao Baltimore og Boldr – og herigennem fik jeg mange kontakter til leverandører. Dem har jeg trukket på nu, hvor jeg har lavet mit eget.

Jeg er generelt drevet af kærlighed til urene. Det er passionen, ikke økonomien, der trækker. Lige nu er det mit fuldtidsarbejde, men første omgang kommer ikke til at give overskud. Jeg har sat priserne meget lavt, så det kun lige løber rundt. Næste model skal gerne give overskud. Det er vigtigt for mig at prøve det her af, for dét har jeg lært af mit liv: Man skal passe på, man ikke holder sig tilbage. Min far døde alt for tidligt af en hjertefejl, som jeg også har. Jeg blev opereret for det for 6 år siden, så alt taget i betragtning er jeg sund og rask, jeg går bare til kontrol. Men det ligger i baghovedet, og derfor var det vigtigt for mig at få prøve denne mulighed af.

Tjek Kickstarter!

Der har allerede været fin respons på Coast Watches hos bloggere, magasiner og youtubere, men i skrivende stund er Kickstarter-finansieringen ikke opnået, så jeg kan kun anbefale, at du tjekker det ud. 

Kickstarter-kampagnen udløber den 12. april. Se mere på www.coastwatchcompany.com og overvej at backe projektet på Kickstarter.